Actueel / nieuws

Kerstpakkettensponsoractie

De reclameboodschappen, kerstfolders en winkels van de supermarkten stralen volop luxe en overvloed uit. Toch zijn er veel mensen die door een beperkt inkomen niet of nauwelijks in staat zijn iets extra’s te kopen voor de kerstdagen. Daarom bezorgen wij al een aantal jaren een kerstpakket bij gezinnen en alleenstaanden die het financieel niet breed hebben. Dat doen wij samen met de Vincentiusvereniging Gouda.

Dit jaar gaan kerstpakketten naar 130 adressen die ons door professionele hulpverleners zijn aangeleverd. In het pakket zitten geen overdreven luxe spullen, maar producten die de kerstdagen voor de ontvangers wel iets feestelijker maken.

Doet u mee om de 130 kerstpakketten financieel mogelijk te maken? Een pakket kost € 25. U kunt sponsor worden van een volledig pakket, maar elk willekeurig bedrag – groot of klein – is ook van harte welkom. Met uw sponsorbijdrage bezorgt u de ontvangers iets extra’s voor de feestdagen. Wat de ontvangers echter vaak nog méér waarderen, is de extra aandacht die ze via uw bijdrage aan het kerstpakket van u krijgen.

Zie ons kerstpakkettenproject en de flyer daarvan.

Klushulp

Ons klusteam is alleen actief in Gouda.                                                                                                        De omvang van ons klusteam is beperkt. Dat geldt eveneens voor de tijd die de teamleden beschikbaar hebben. Grote projecten kunnen daarom niet uitgevoerd worden. Daarbij valt te denken aan het ophogen van een terras, het leggen van een laminaatvloer, het schilderen van een gehele woning.

Voor kleine klusjes die niet veel tijd vragen (zoals het sausen van een wand, het ophangen van lampen, het vervangen of repareren van een deurslot) kan wel een beroep op ons klusteam gedaan worden.

Voor grote(re) klussen verwijzen wij graag naar Stichting Present Gouda.

Kindpakket Gemeente Gouda

Goudse gezinnen met een beperkt inkomen kunnen gebruik maken van het Kindpakket van de gemeente Gouda. Het Kindpakket biedt voorzieningen voor kinderen tot en met 17 jaar. Zeker in de aanloop naar het nieuwe schooljaar is het goed om de mogelijkheden van het Kindpakket te bekijken. Zo kent het Kindpakket een regeling voor (sport)kleding en schoolspullen, voor sport en cultuur, een regeling om schoolkosten mee te betalen zoals schoolboeken, een internetabonnement en de ouderbijdrage en een vergoeding voor een laptop/tablet voor kinderen in het vervolgonderwijs.

Zie hier de gemeentelijke flyer van het Kindpakket.                                                                           Voor uitgebreide informatie over het Kindpakket kijkt u op onze website bij Handige websites. Onder het kopje voor financiële ondersteuning vindt u bij ”Brede School Kinderfonds” en ”Kindpakket Gemeente Gouda” alle bijzonderheden over het Kindpakket.