Actueel / nieuws

Kerstpakkettenproject 2019

Samen met de Vincentiusvereniging Gouda konden wij weer 120 kerstpakketten aanbieden aan gezinnen en alleenstaanden met een beperkt inkomen. Voor veel ontvangers van een pakket was dat een grote verrassing. Zij stelden de extra aandacht in de kerstperiode zeer op prijs en waren blij met de volle doos met bruikbare artikelen.

De aanmeldingen voor een kerstpakket kregen wij van een 15-tal sociaal-maatschappelijke organisaties. De pakketten werden ingepakt door ongeveer 20 vrijwilligers. De coördinatie van het gehele project was in handen van Ellen Verrips.

Kort vóór de kerstdagen kwam van het Leger des Heils de vraag of wij voor de bezoekers van de nachtopvang iets wilden en konden doen. Opnieuw in samenwerking met de Vincentiusvereniging Gouda is toen voor 30 daklozen een tasje met een aantal praktische artikelen samengesteld en aan hen uitgedeeld.

Onze actie ”Sponsor een kerstpakket” leverde een prachtige opbrengst op. Dankzij de sponsoren, de leveranciers, de professionele hulpverleners en onze vrijwilligers hebben wij met Kerstmis veel mensen blij kunnen verrassen.