Actueel / nieuws

Sponsoractie gezinsvakanties

Na alle langdurige beperkingen als gevolg van het coronavirus ziet iedereen uit naar meer ontspanningsmogelijkheden, naar uitstapjes, naar vakantie. Dat geldt natuurlijk nog meer voor gezinnen die al drie jaar of langer niet op vakantie zijn geweest omdat daarvoor het geld ontbreekt. Daarom organiseert PCI-Gouda samen met de Vincentiusvereniging Gouda ook deze zomer voor een tiental gezinnen met een minimuminkomen een vakantie van een week in een chalet op een vakantiepark waar voor de kinderen van alles te doen is. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met eventuele coronamaatregelen.                    De gezinnen zijn aangemeld door professionele hulpverleners. Deze hulpverleners gaan de gezinnen ook assisteren bij de voorbereidingen voor de vakantie.

De kosten van de gezinsvakanties worden betaald door onze PCI-Gouda en de Vincentiusvereniging Gouda. Wanneer u de deelnemende gezinnen hun vakantieweek gunt en daaraan financieel wilt bijdragen, kunt u er sponsor van worden. Dat kan voor elk willekeurig bedrag, groot of klein.

U vindt hier de flyer van de sponsoractie.

Website LichtvoorGouda

Vorig jaar is aan het begin van de coronapandemie de website LichtvoorGouda opgezet als een overzichtelijke vindplaats voor praktische hulp en onderlinge ontmoeting in Gouda. Recent is de website helemaal bijgewerkt.

Op LichtvoorGouda zijn allerlei vormen van hulp, ondersteuning en begeleiding te vinden die door twaalf Goudse diaconale stichtingen en kerkelijke diaconieën aan inwoners van Gouda worden aangeboden. Naast organisaties als SchuldHulpMaatje, Inloophuis Domino, Burennetwerk Gouda, Stichting Present Gouda en de Protestantse Diaconie Gouda, staat ook onze PCI-Gouda op de website.                                                                                                              Via een link op LichtvoorGouda is elke vermelde organisatie rechtstreeks op de eigen website te bereiken. Bovendien zijn de contactgegevens van de organisaties vermeld.        Op www.lichtvoorgouda.nl komt u via het kopje Goudse hulp bij de informatie over alle vermelde organisaties.

Coronavirus en klushulp

De gezondheidsrisico’s, de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet maken het nog steeds onmogelijk om ons PCI-klusteam in actie te laten komen. Klussen bij hulpvragers aan huis kunnen dus helaas niet uitgevoerd worden.

Kindpakket Gemeente Gouda

Goudse gezinnen met een beperkt inkomen kunnen gebruik maken van het Kindpakket van de gemeente Gouda. Het is altijd goed (zeker wanneer financiële omstandigheden veranderen) om de mogelijkheden van het Kindpakket te bekijken.

Zie hier de gemeentelijke flyer van het Kindpakket.                                                                          Voor uitgebreide informatie over het Kindpakket kijkt u op onze website bij Handige websites. Onder het kopje voor financiële ondersteuning vindt u bij ”Brede School Kinderfonds” en ”Kindpakket Gemeente Gouda” alle bijzonderheden over het Kindpakket.