Actueel / nieuws

Kerstpakkettensponsoractie

Al vele jaren maken wij het samen met de Vincentiusvereniging Gouda mogelijk dat gezinnen en alleenstaanden met een beperkt inkomen een kerstpakket bezorgd krijgen. De organisatie daarvan is in handen van een grote groep vrijwilligers. De kosten proberen wij altijd te dekken door een sponsoractie.

Vorig jaar ontvingen wij zoveel sponsorbijdragen dat wij het aandurven om dit jaar geen 120 maar 150 kerstpakketten samen te stellen en uit te reiken. Dat komt goed uit, want het kan niemand ontgaan: De prijzen van de levensmiddelen en energie stijgen momenteel zo hard dat steeds meer mensen en gezinnen problemen hebben om rond te komen. Daardoor is de laatste tijd het aantal mensen dat een beroep moet doen op de Voedselbank in Gouda met ruim een kwart toegenomen.

Klanten van de Voedselbank krijgen daar al een kerstpakket. Daarom komen zij niet voor één van onze pakketten in aanmerking. Wij hebben van professionele hulpverleners in november de adressen voor een kerstpakket gekregen en dat zijn er al méér dan wij aan pakketten beschikbaar hebben.

Een pakket kost dit jaar door de gestegen prijzen ongeveer € 27,50 en bevat 25 producten. Dat zijn bruikbare artikelen en zeker geen overdreven luxe zaken. Doet u mee om de 150 kerstpakketten financieel mogelijk te maken?  U kunt sponsor worden van een volledig pakket, maar elk willekeurig bedrag – klein, groter of groot – is van harte welkom. Door uw sponsorbijdrage geeft u de ontvangers met de inhoud van het pakket en uw aandacht voor hun situatie iets extra’s voor de feestdagen.

Zie de flyer van onze kerstpakkettensponsoractie.