Klushulp

Er zijn mensen die voor klussen/klusjes in en rond het huis niet kunnen terugvallen op familie of bekenden. De situaties waarbij een beroep wordt gedaan op onze werkpool zijn zeer divers. Bijvoorbeeld: een éénoudergezin dat gaat verhuizen, een dakloze die zelfstandige huisvesting krijgt toegewezen, een vrouw die de vrouwenopvang verlaat en naar een eigen woonruimte gaat.
Ons klusteam (de PCI-werkpool) doet niet aan verbouwen of het aanleggen of onderhouden van technische installaties. Wel worden werkzaamheden verricht zoals het behangen en sauzen van wanden, het leggen van een laminaatvloer, het ophangen van lampen of gordijnen, opruimen, het verhuizen van wat spullen.
De PCI-werkpool is alleen actief in Gouda.

Toekenningscriteria

Natuurlijk moet de aanvrager zelf niet in staat zijn om de handen uit de mouwen te steken en geen familie of bekenden hebben die de werkzaamheden kunnen verrichten. Verder moet het de aanvrager ontbreken aan de financiële middelen om de werkzaamheden professioneel te laten uitvoeren. Ten slotte komen voor de inzet van ons klusteam alleen klussen/klusjes in aanmerking die in omvang en qua benodigde tijd beperkt zijn.

Behandelingstraject

De aanvragen voor onze klushulp krijgen wij rechtstreeks van particulieren binnen, via professionele hulpverleners of van andere hulporganisaties zoals Stichting Present.
Onze PCI-werkpool is enigszins op leeftijd en kan daarom hele zware klussen niet of heel beperkt aan. Daar staat tegenover dat men beschikt over veel deskundigheid en een schat aan ervaring. Aan enthousiasme ontbreekt het evenmin bij de vrijwilligers. De beschikbaarheid van onze klussers is wisselend. Wanneer een aanvraag binnenkomt, wordt de leden van de werkpool gevraagd of zij beschikbaar zijn. Blijkt dat het geval, dan wordt contact opgenomen met de aanvrager over de planning en uitvoering van de werkzaamheden. Melden zich daarentegen te weinig of geen klussers voor de aanvraag, dan zit er voor ons niets anders op dan dat wij de aanvrager moeten teleurstellen.

Aanvragen

Aanvragen voor onze klushulp kunnen worden ingediend door particuliere hulpvragers. Aanvragen gedaan door professionele hulpverleners kunnen meestal sneller worden behandeld.

Voor vragen over onze klushulp kan het contactformulier worden gebruikt.

Aanvraagformulier voor klushulp voor particulieren.

Aanvraagformulier voor klushulp voor professionele hulpverleners.